Viime torstai oli harmaa ja sateinen marraskuinen päivä. Jokelan koulussa tapahtunut murhenäytelmä oli koko ajan mielessä. Vanhempien ja läheisten tilanteeseen oli helppo samaistua. Iltapäivällä Emilia 4v.tuli päiväkodista mummolaan eli ommulaan, kuten hän sanoo. Hän lauloi iloisena päiväkodissa oppimaansa laulua " Valo voittaa pimeyden". Sitten hän sammutti valot ja tuumaili: "Voi se toisin päinkin olla." Tulimme kuitenkin yhteiseen lopputulokseen: Jos ei sammuta valoa, valo on vahvempi.

Vienon kammarin toiminta on osoitus siitä, että valo loistaa ja näyttää tietä ja antaa toivoa. Iloinen yllätys on, miten Lapaskuun tumppujen kutojat ovat innostuneet tekemään Tsetsenian sodassa poikansa menettäneille äideille oman lahjansa. Esim. www.seijap.vuodatus.net voi lukea siitä lisää ja etenkin kohdasta Lapaskuu. Kiitos kaikille, jotka sitä kautta olette tulleet mukaan!

Moni on kysellyt, mitä kaikkea äideille jaettu säkki sisältää. Laitan tähän listan tavaroista. Jos joku huomaa omistavansa liikaa tällaista tavaraa ja haluaa lahjoittaa sitä pois, niin paketin voi toimittaa Vienon kammarille, Kiltatie 3, 45740 Kuusankoski.

ÄITIYSPAKKAUS sisältää: 1 aikuisten peitto, 2 pussilakanaa ja 2 aluslakanaa, 2 tyynyliinaa, 2 kylpypyyhettä ja 2 pikkupyyhettä, 2 astiapyyhettä. Lasten peitto, pussilakana ja aluslakana, tyyny ja 2 tyynyliinaa. Makuupussi, froteelakana, vaippoja, tuttipullo. Suojapuku, erilaisia potkupukuja, bodyja, yöpukuja, paitoja ym. sisävaatteita. Villapuku, myssy, lapaset, sukat, sukkahousuja, tossut, kengät, leikkikalu. Lisäksi äidille yöpaita/ aamutakki ja hygieniatuotteita (Siteitä, saippuaa, shampoota, hammasharja ja- tahna, pyykinpesupulveria). Siis lähes kaikkea, mitä vauvanhoidossa tarvitaan.