Ihailen näpsäkkäitä näppejä, jotka saavat viikon aikana valmiiksi monta sukkaparia. Ne ovat ihan isoja sukkia ja hyvin kauniita. Toiset tuovat tullessaan kokonaisen vauvannutun tai pipon.

Minä olen koko syksyn aikana saanut valmiiksi 4 vaaleanpunaista vauvan sukkaa ja yhden sukan, jonka melkein hukkasinkin puikkoineen. Joskus vielä neulon miesten sukat! Luulin, että se oli viime syksynä, mutta nyt sanon vain, että joskus ( ehkä).

Viime tiistaina Näpsäkkäitten pöydät olivat jonkun kokouksen jäljiltä uudessa asennossa. Kun astuin huoneeseen huomasin, että naiset istuivat kuin jossain YK:n kokouksessa kehäksi laitetun neliönmuotoisen pöytärivin ympärillä. Minä oudoksuin sitä kovasti, sillä minusta ihmiset istuivat liian kaukana toisistaan. Toiset vain naureskelivat epätoivolleni, eivät halunneet siirtyä minnekään vaan sanoivat: "Istu nyt vain siihen ringin keskelle ja pidä päivähartaus siinä:"

Se olikin ihan hyväksi osoittautunut ehdotus, sillä hartaushetken jälkeen hinasin istumapaikkaani kehän sisällä ympäri salia. Saatoin jutella monien kanssa sekä ihmetellä ja ihailla, kuinka hienoja töitä oli syntymässä. Pirkko aikoi tehdä viidet erilaiset sormikkaat, joissa on jokainen sormi eri värinen. Hän sanoi, että pitää keksiä aina uusia juttuja, ettei aivot kalkkeudu. Leena, joka on tehnyt valtavan määrän pitsisukkia, teki välillä vauvannutun, ihan vain kokeeksi ja siitä tuli oikein hieno. Marjatta, joka on tehnyt monta vauvan nuttua, päätti tehdä vaihteeksi villatakin inkeriläismummolle.

Hieno juttu on myöskin, että kolme näpsäkkää on aloittamassa Alfa-kurssia. Kaksi lähtee oppilaaksi ja yksi kanssani ryhmänvetäjäksi. Luin lehdestä, miten jossain seurakunnassa tehdään Esikartanotyötä; järjestetään tempauksia, joissa seurakuntalaisia tutustutetaan seurakuntaan ja toisiinsa, vaikka tekemällä pyöräretki jonnekin yhteiseen hartaustilaisuuteen. Silloin ajattelin, olisiko se mahdollista meidänkin seurakunnassamme. Tiistaina huomasin, että ehkä sitä teemme jo Näpsäkkäissä näpeissä. Meitä yhdistää yhteinen harrastus, lanka, joka ei välttämättä ole punainen, mutta useimmiten 7 veljestä. Yhteinen harrastus luo yhteyttä ja ystävyyttä, jossa kasvaa luottamus ja rohkeus etsiä yhdessä myös vastauksia elämää suurempiin ja elämän kokoisiin kysymyksiin.