Erääässä kansanlaulussa on sanat " Kullalleni, minä kahvia keitän, kullalleni minä kahvia keitän, kullalleni minä kahvia keitän ja vien sitä ämpärillä ja vien sitä ämpärillä"

Hiukan tällaiselta tuntui, kun Näpsäkkäät näpit keittivät kahvia viime sunnuntaina Henkireikä- tapahtumassa Järvenpään kirkossa. Kahvinkeittopaikka oli viereisessä rakennuksessa, jonka keittiössä oli ollut vesivahinko ja keittiötä ei voinut käyttää. Meille se kuitenkin oli vain haaste. Yläkerran salissa ja isossa keittiössö oli ristiäiskahvitus, mutta ystävällinen Nooa-vauvan äiti luovutti meille toisen kahvinkeittimistä ja keitimme kahvia alkerran pienessä huoneessa monta pannullista ja kannullista. Ihmiset olivat hyvin ilahtuneita, kun jo kirkkoon tullessaan saivat kahvimukin kouraansa. Jotkut kävivät myös ohjelman aikana eteisaulassa kahvilla ja juttelemassa ja kyselemässä Näpsäkkäitten toiminnasta.

Saimme esitellä toimintaamme kirkkokansalle asettamalla näytteille syksyn käsityösatoa. Se herätti suurta ihastusta ja ihmetystä myös meissä, sillä emme olleet nähneet niitä itsekään tällaisena kokonaisuutena. Valmiit työt pakataan aina kokoontumisen lopussa laatikkoon odottelemaan pääsyä Viipuriin, joten ei ollut oikein käsitystä niiden suuresta määrästä ja kauneudesta. Varsinkin tyylikkään värikkäät tilkkupeitot  aiheuttivat syviä ihastuksen huokauksia.

Kirkkoherra Vesa Koivisto haastatteli minua ja sain kertoa Näpsäkkäitten toiminnasta ja siitä, miten mukavaa on kokoontua yhteen juttelemaan ja neulomaan ja kahvia juomaan. Myös iltapäivän hartaushetki on tullut hyvin tärkeäksi osaksi  toimintaamme.

Kirkkoherra sai  muistoksi haastattelusta "työsormikkaat",  Pirkon neulomat kirkkaankeltaiset sormikkaat, joissa jokainen sormi on eri värinen. Niillä on komeaa viittilöidä ohjeita alaisille vaikka olisi sellaisella etäisyydellä, että ääni ei enää kuulu. Näpsäkkäät saivat tilaisuuden kolehdin tuoton, että saavat ostaa lisää lankaa!

Ilta oli oikein mukava kokemus ja " poppipappi" Mikko Salmi oli ihan mummomakuun sopiva laulava pappi. Minuun teki suurimman vaikutuksen hänen laulunsa, jossa hän kertoi tunteistaan, kun  oli tullut isäksi ja näki pienen tyttärensä ensimmäisen kerran. Ajattelin, että näin Taivaan Iskäkin on iloinnut meidän jokaisen syntymästä!

Kiitos kerätystä kolehdista ja kiitos kaikille, jotka auttoivat kahvituksessa. Näytteillä olleet tavarat ovat jo Vienon kammarilla lähdössä Viipuriin. Valmiina oli seuraavanlaiset neuleet.

Tilkkupeittoja 8 kpl, vauvannuttuja 6 kpl, vauvan neulehousut, vauvanmyssy, vauvan peitto, vauvanlapasia 7 paria ja vauvansukkia 17 paria.

1 kaulahuivi, 4 kpl kolmiohuiveja, 3kpl pipoja, 5 paria sormikkaita, 13 paria lapasia, 40 paria sukkia.