Tiistaina oli Näpsäköissä ennätysmäärä osallistujia; yli 20! Kaikki eivät toki ole mummoja vaikka otsikosta voisi niin päätellä. Iloisen otsikon syy onkin  70 v. Jussi poika, joka oli toipunut pitkään kestäneestä sairaudesta ja tuli tervehtimään meitä. Jussi on meidän rohkaisijamme ja innoittajamme. Hän kantaa huolta Venäjän katulapsista ja olemme avustaneet sukka- ja pipolähetyksillä myös heitä Missionpossible- järjestön kautta www.mp-net.org .

Päivähartaudessa oli aiheena edellisen pyhän teksti Kuninkaan pojan häistä. Matt.22: 1-14. Luin Elina Koiviston Paavalin kirkossa pitämän saarnatekstin, joka löytyy www.kolumbus.fi/koivistonperhe Tutkin vielä illalla erästä selitysteosta, joka käsitteli juutalaisten juhlatapoja. Raamatun tekstissä ihmisiä kutsuttiin kahdesti juhliin. Teoksessa selvitettiin, että ensimmäisellä kutsulla kartotettiin montako vierasta oli tulossa juhliin ja sen mukaan teurastettiin sitten isompi tai pienempi eläin, kana, lammas, tai härkä. Kun sitten lihat olivat kypsät ja juhlat muutenkin valmistettu, palvelija lähti uudelle kierrokselle ja kuulutti vieraille: "Tulkaa, sillä kaikki on valmistettu!"Jeesus siis kertoi vertauksen tapauksesta, joka olisi voinut olla totta muuten, mutta ihmisten kieltäytyminen juhlista kaupoille ja pelloillemenemisen verukkein oli ennen kuulumattoman törkeää käytöstä. " Tulkaa, sillä kaikki on valmistettu" sanoilla meitäkin kutsutaan kirkossa ehtoollispöytään; suuren Kuninkaan palvelija kutsuu meitäkin.

Näpsäkkäitten käsityökokoukseen oli tullut taas uusia näpsäköitä mukaan toimintaan. Se on aina hauska juttu. Moni oli ahkeroitnut myös kotona, sillä Vienon kammarin www.karjalantuki.com pakettiin saatiin lisää lämmittäviä vaatteita. Olin kesällä ostamassa Näpsäkkäille lankoja Riihimäellä sijaitsevalta kirpputorilta  www.elisanet.fi/asadonaarteet  Kun omistaja kuuli hyvistä hankkeistamme, hän lahjoitti ison pakan harmaata verryttelyhousukangasta. Marja ja Tellervo olivat tehneet 13 pienet verkkarit ja niitä on valmistumassa vielä lisää. Hilkka oli neulonut villatakin ja villapaidan leikki-ikäiselle lapselle. Sukkia oli 9 paria, 2 lapaset, 2 huivia ja 3 myssyä. Tänään sain vielä lasten kenkiä ja laatikollisen lakanoita Viipuriin vietäväksi.Taidan vähän silittää joitakin tyynyliinoja ja lakananpäitä niin ovat siistimmän näköisiä. Meidän koti onkin nyt aika inspiroivan näköinen, kun mustia vaatesäkkejä on yksi huoneellinen valmiina lähtöön.