Tänään söimme Näpsäköitten iltapäivässä kahvin kanssa porkkanaleivoksia, joita oli tarjolla myös sunnuntain Sanan- ja rukouksenillassa. Totta tosiaan, ne maistuivat hyviltä ja moni halusi kin saada itselleen leivontaohjeen. Iltapäivän aikana keskustelimme monista tärkeistä kysymyksistä, mm. olimme hyvin yksimielisiä siitä, että Suvi Lindenin pitäisi jättää ministerinhomma ja hoitaa nyt pientä tyttöään itse. ( tosin emme tulleet ajatelleksi, voisiko uusi isä jäädä kotiin, taidamme olla aika perinyteisesti ajattelevaa ikäluokkaa)

989114.jpg

Tässä porkkanaleivoksen ohje ( uunipannullinen)

4 munaa ja 4 dl sokeria vatkataan, lisätään jauhoseos varovasti käännellen = 5 dl vehnäjauhoja, 3 tl kanelia, 3 tl vaniljasokeria, 3 tl leivinjauhetta, 2,5 tl soodaa, 0,5 tl inkivääriä,  lopuksi lisätään 8 dl porkkanaraastetta ja 150g voisulaa. Paistetaan uunipannulla 200 asteessa 30 min.

Kuorrutus: 125g levittyvää sulatejuustoa ja 75 g voisulaa sekoitetaan, lisätään 2 tl vaniljasokeria ja 4,5 dl tomusokeria. Tahna levitetään jäähtyneelle pohjalle veitsellä ja päälle ripotellaan mantelirouhetta.

989115.jpg