Tällaisena lumisena tiistaina oli aivan jouluinen mieli, kun Näpsäkkäissä nakersimme joulutorttuja kahvin kanssa. Meitä oli koolla 17 ahkeraa ja iloista naista. Lähetyspastori Tarja Seppänen piti meille päivähartauden ja näytti kuvia Senegalin matkaltaan. Hän kertoi terveisinä miten maan kiireettömyyden ilmapiiri teki häneen vaikutuksen ja kehotti meitä kaikkia antamaan aikaa toisillemme ja kohtaamaan todella toisiamme. Lauloimme yhdessä "Tiellä ken vaeltaa" ja lopuksi "Maa on niin kaunis". Tuntui ihanan juhlalliselta ja samalla kodikkaalta. Valitettavasti Tarja ei ehtinyt noudattamaan uusia oppejaan vaan joutui kiirehtimään seuraavaan tapaamiseen.

Meillä on nyt valmiina 20 paria sukkia odottamassa lähtöä Mission Possiblen katulapsityöhön. Toivottavasti ne ehtivät vielä jouluksi. Mission Possible tekee katulapsityötä Venäjällä ja Itä- Euroopan maissa. Heillä on katupartioita ja turvakoteja, joitten avulla he huolehtivat lapsista. Heidän toiminnastaan kerrotaan osoitteessa www.mp-net.org.

Kerroin tänään yhmässämme, että me tuemme edelleen myös Mission Possiblen työtä Vienon kammarin lisäksi, sillä on olemassa sanonta;" Ei pidä laittaa kaikkia munia samaan koriin." Silloin Carol, joka on syntyjään Amerikasta, kysyi: "Mite se tarkoita?" Varmaan englannin kielellä on joku vastaava sanonta, mutta kun en osannut sitä, yritin selittää asian kertomalla esimerkin. Selitin, miten kaikki munat menevät rikki jos koko määrä on yhdessä korissa ja sattuu kompastumaan.En tiedä, ymmärsikö hän selitykseni, sillä eiväthän sukat mene rikki vaikka ne olisivat samassa korissa.

Toiseen yhtä vaikeasti selitettävään juttuun törmäsin Viipurin matkamme jälkeen. Viipurin matkaan kuului myös mahdollisuus käydä ostoksilla Talikkalan torilla. Kotona lauloin laulua: " Talvella Talikkalan markkinoilla ja kesällä Tampereella, heilini soitteli saksanpolkkaa elämäni kanteleella." Silloin Emilia kysyi, mitä tarkoittaa heilinisoittelisaksanpolkkaa elämäni kanteleella? Hmmmmm...Se on sellaista kun joku asia on minulle tärkeä ja luulee, että se on toisellekin tärkeä ja huomaa, ettei se olekaan. Oi, miten vaikeaa!

Ensi viikolla 11.12. on viimeinen Näpsäkkäät ennen joulutaukoa. Saamme silloin vieraiksemme seurakunnan päiväkerholaiset. Hauskaa ohjelmaa on tulossa, sillä he ovat luvanneet laulaa meille 2 laulua. Tämä toivomus heräsi ihan näpsäköitten omasta ideasta ja kerhon ojaajat innostuivat heti ajatuksesta. Tällaista elämän pitäisi olla, pienet ja isot yhdessä.