Olen tilannut tietokoneelle Positiivarien ajatusten aamiaisen, myönteisiä ja rohkaisevia ajatuksia jokaiselle päivälle. Heidän mottonsa on: " Asenne ratkaisee - aina". Nyt aamiaiskokki on kesälomalla ja on tultava toimeen ilman aamiaispakettia. Tosin näin kesäaikaan löytyy ilon aiheita joka suunnalta, voi vaikka katsoa ulos ikkunasta ja ihailla puitten vihreyttä.

Tänään oli ensimmäinen kesävapaapäiväni lapsenlapsien hoidosta ja tein retken keskustan kauppoihin. Suunnitelmissa oli ostaa paketti Jääkaappirunoutta, paketillinen magneettisanoja, joista voi kehitellä omia runoja jääkaapin oveen. Ostosmatka hiukan laajeni , sillä yht`äkkiä nähdessäni vaatekaupan ale- mainokset ymmärsin tarvitsevani hiukan kesäisiä asuja. Löysinkin sopivat shortsit ja paidan ja lähdin tyytyväisin mielin kotia kohti.

Poikkesin vielä kesäiselle torille, sillä toripöydät ovat ihanan näköisiä ja värikkäitä. Porkkanant ja herneet ja mansikat houkuttelevat kilvan ostamaan  ja kokemaan kesän myös makuina. Valitsin kolmesta torikauppiaasta kaikkein iloisimman ja kun hänellä oli muutama muukin asiakas,  jouduin hetken odottelemaan vuoroani. Kuulin siinä ohessa heidän puheitaan.

 Ensimmäinen ostaja valitti :" Ei se kesä vaan tule. Näitten pilvien jälkeen se sitten onkin taas ohi." Toinen asiakas voivotteli kuinka häntä laiskottaa, hädin tuskin jaksaa kotiinsa takaisin kävellä. Siihen reipas kauppias vastasi: " Niin minuakin, niin laiskottaa ja tekisi mieli vetää lonkkaa. " Kun tuli vuoronoi, sanoin, etten voi millään uskoa, että häntä laiskottaa, hän ei ollenkaan näytä siltä. Kauppias totesikin, että päiväunet hän aikoo nukkua kun pääsee torivuorosta, sillä hän oli herännyt aamulla töihin puoli neljältä. Ihailin hänen ammattitaitoaan, kuinka hän myönteli jokaisen asiakkaan kohdalla säät huonoiksi ja elämän tylsäksi. Mietin vain, miksi ihmisillä on tällainen valittava mieliala? Tämä torikauppias tarvitsisi palkinnon ja pokaalin ihmisten kuuntelutyöstä ja osaa ottavasta mielestä. Mutta paljon hauskempaa kaikilla olisi jos löytyisi hyvät asiat päällimmäiseksi ja niitä puhelisi kumppaneille. Tänään nimittäin on oikein kaunis 20 asteinen aurinkoinen sää. ( Mutta voi se vielä sateeksi kääntyä)